O nama

Športsko ribolovno društvo “Ribon” osnovano je 1958.godine. Ribon od samog početka stvara uspješne sportske ribiče koji ostvaruju zapažene uspjehe na svim razinama natjecanja, od natjecanja unutar kluba do županijskih, regionalnih, državnih i međunarodnih natjecanja. Ribon danas broji oko 320 članova od kojih se neki natjecateljski a ostali rekreativno svakodnevno bave ribolovom.

Ribon se danas može opravdano smatrati najtrofejnijim klubom u Novigradu što lako može vidjeti iz najboljih rezultata. Godine 2006. počinje serija najzapaženijih rezultata ŠRD-a Ribon.Te je godine održano svjetsko prvenstvo u športskom ribolovu u Portugalu gdje je novigrađanin Stefano Stelko osvojio prvo mjesto pojedinačno a ekipa Novigrada drugo mjesto ekipno. Godinu dana kasnije, 2007. na svjetskom prvenstvu u Belgiji Stefano je ponovo bio na postolju ali ovog puta kao trećeplasirani dok se ekipa Ribona popela do vrha i osvojila prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji. Sljedeće je godine(2008.) Novigradu pripala zaslužena čast organizacije svjetskog prvenstva gdje je domaćin opet briljirao u ekipnoj konkurenciji osvojivši prvo mjesto. Kad su svi mislili da se nema što više osvojiti povijest se ponovila te je na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2009. godine ponovo Ribon dobio svjetskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji. Ovog je puta ta čast pripala drugom novigrađaninu Eriku Radinu.

U 2011. godini se ekipa Ribona uz ostale reprezentativce uputila u talijanski Livorno na svjetsko prvenstvo gdje se ponovo popela na postolje i osvojila treće mjesto u ekipnoj konkurenciji a njihov trener Stefano Stelko izabran za najboljeg trenera 2011. godine. Svi ovi rezultati, uz one nespomenute (osvojena mnogobrojna državna i ostala prvenstva) dokazuju da je Ribonu mjesto ne samo na vrhu novigradskog i hrvastkog sportskog ribolova već na samom svjetskom vrhu.